Marketing Döntések Magazin

diskurzus marketingről és digitális eszközökről

Online piackutatás költséghatékonyan

Az alábbi könyvajánlókban egy olyan könyvet ajánlunk, amelyben a szerzők a fontosabb digitális technológiák bemutatásán túl azok piackutatásban való felhasználását mutatják be. Fontos tudni, hogy maga a piackutatás, mint módszer nem pusztán a nagyobb cégek monopóliuma; hanem bármely kisebb cég is képes lehet azt véghez vinni.

Online piackutatás költséghatékonyan

Megjelent: McGraw-Hill; 1 edition (2000. szeptember 11.)

A szerzőkről

Joshua Grossnickle a Facebook Marketing Insights vezetője, aki online termékfejlesztésre, marketingre és piackutatásra specializálódott. Oliver Raskin szakterülete az online piackutatás, vevő kapcsolatok, termék- és ügyfélmenedzsment.

A könyvről

The Handbook of Online Marketing Research a fontosabb online kutatási technológiákat és trendeket vizsgálja, például, hogy hogyan hasznosítsunk meglévő forrásokat, email visszajelzést, online fókusz csoportokat, és még sok mást. Így, hasonlóan a nagy cégekhez, a kis- és középvállalkozások is hozzáférhetnek a felhasználóik és/vagy vásárlóik olyan lényeges adataihoz, mint például kor, nem, jövedelem, illetve hogy hogyan reagálnak a termékeink és a konkurencia bizonyos aspektusaira.

Hogyan alkossuk meg a célcsoportot?

A soron következő gyakorlati cikkünkben a célközönség megtalálásához és a célcsoport meghatározásához szükséges legfontosabb lépéseket tekintjük át.

Olvassa el ezt az írásunkat is!
celcsoport-gyakorlat

Miért érdemes elolvasni?

Grossnickle és Raskin munkája rávilágít arra, hogy bizony mind a nagy-, mind pedig a kisvállalatok képesek alkalmazni a hagyományos piackutatási technológiákat, illetve azokat az internethez igazítani. A könyv részletesen tárgyalja, többek között:

  • a kutatási folyamat alapjait,
  • a szekunder kutatást,
  • a kvalitatív és a kvantitatív kutatást,
  • a mintavételt,
  • az adatgyűjtést,
  • a kérdőív dizájnt,
  • a célpiac képzését,
  • az új termékfejlesztés folyamatát,
  • az utókövetést.

Bizton ajánljuk mindazoknak, akik egy megfizethető módszert szeretnének elsajátítani, illetve a vállalkozásuk számára alkalmazni, hogy ezáltal is megérthessék az online vásárlóik szükségleteit.

A könyv az Amazonról is megrendelhető.

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket, ajánljuk, olvassa el a továbbiakat is.
Ossza meg másokkal is!