Marketing Döntések Magazin

diskurzus marketingről és digitális eszközökről

7 biztos út a sikerhez

E héten egy olyan könyvet ajánlunk, mely szemléletet kínál a jelenlegi legfontosabb trendek felismeréséhez és alkalmazásához vállalkozásunkba, mint például a gyors kiszállítás és az ingyenes kiszállítás.

7 biztos út a sikerhez

Megjelent: Inst of Internal Auditors (2012. február)

A szerzőről

James Roth az AuditTrends elnöke – egy olyan tréner cégé, mely célul tűzte ki maga elé, hogy azonosítsa, majd megossza a külvilággal a jelenleg létező legjobb belső audit praktikákat, gyakorlatokat. Amit a szerzőről tudni érdemes:

  • 30 évnyi progresszív belső auditálás és gyakorlati tudás tanítása, átadása áll már a háta mögött.
  • Szerzője a The Institute of Internal Auditors 10 legfontosabb könyvének.
  • Számos cikket publikált már a belső vezetés és vállalatirányítás témaköréből és gyakorta ad elő konferenciákon.

A könyvről

Ha minden út nem is, de hét egész biztosan a siker felé vezet.

Ahhoz, hogy több értéket tudjunk adni egy adott vállalkozáshoz, szélesebb körű tudásra kell szert tennünk a jelenleg legfontosabb, belső auditos gyakorlatok ismeretéből. Azon túl, hogy képesek legyünk azonosítani ezen technikákat, tudunk kell őket adaptálni saját vállalkozásunkba. Meg kell értenünk, hogy szoros kapcsolódás van a belső audit és szervezeti célok között, továbbá tudunk kell feltárni és megérteni az innovatív kockázati menedzsment folyamatokat és megközelítéseket. Látni fogjuk, ha ezen kutatásból végre összeáll egy riport, akkor egyrészről fejleszteni tudjuk a belső audit technikánkat, másrészről tulajdon cégünket is többletértékkel tudjuk ellátni – nem beszélve a stakeholderek elégedettségéről.

A PR nem ingyenebéd

E heti gyakorlat cikkünkben arról írtunk, miért is fontos észben tartani: a PR nem egyenlő az ingyen reklámmal. Következzék most néhány tipp arról, hogyan érdemes átalakítani, optimalizálni, és ezáltal bebiztosítani a PR büdzsét.

Olvassa el ezt az írásunkat is!
A PR nem ingyenebéd fejléc

Miért érdemes elolvasni?

James Roth egészen az alapoktól indítja feltevését: hogyan képesek ezek a belső auditok többletértéket létrehozni? 10 évnyi kutatás eredményeiből és tapasztalataiból kiindulva Roth 4 fontos faktort azonosított, melyek – hét sikeres tényező ismerete mellett (Alapos vizsgálat, E-kereskedelem, Önértékelés, Kockázatvállalás,  Teljesítmény, Tervezés, Tanácsadás) – segítségül szolgálhatnak a belső auditok elkészítésekor, de egyben feltárják, hogyan és mi módon lehet majd többletértékkel gazdagítani az adott vállalkozást:

  1. A szervezet szinteződésének mélyebb ismerete, beleértve annak kultúráját, kulcsfiguráit, versenyképes környezetét.
  2. A bátorság, hogy az innováció által olyan utakat járjunk be, melyekre a stakeholderek nem is számítanának.
  3. Az elnyert, szélesebb körű tudás általi technikák gyakorlatba való átültetése, melyek többletértékkel szolgálnak.
  4. A kreativitás, hogy képesek legyünk az innovációkat tulajdon vállalkozásunknál is alkalmazni, mely nem várt eredményeket lesz képes produkálni és a stakeholderek elvárásait is meghaladhatja.

A könyv az Amazonról megrendelhető:

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket, ajánljuk, olvassa el a továbbiakat is.
Ossza meg másokkal is!