Marketing Döntések Magazin

diskurzus marketingről és digitális eszközökről

5 hasznos cikk a marketing modellekről

Az évek során számos marketing modellt fejlesztettek ki, így az ember szinte már azt sem tudja, hova kapja a fejét, és legfőképp: mikor és melyiket használja. Manapság a legegyszerűbbtől az összetettebb megoldásokig több modellt is használnak, de vajon melyik a leghatékonyabb, a legcélravezetőbb? Hogy segítsük az eligazodást, alábbi tallózónkban az 5, számunkra legérdekesebb, a témához kapcsolódó angol nyelvű cikket gyűjtöttük össze.

5 hasznos cikk a marketing modellekről

1) Marketing modellek, melyek kiállták az idő próbáját

Ebben a cikkben azokat a klasszikus, népszerű modelleket válogatták ki a szerzők, melyeket a mai marketing korában még mindig relevánsnak tartanak a szakemberek. A 15 legnépszerűbb marketing modellt nemcsak felsorolják, hanem megemlítik főbb tulajdonságaikat is. Az alábbi cikkben bővebben olvashat róla!

https://www.smartinsights.com/digital-marketing-strategy/online-business-revenue-models/marketing-models/

5 hasznos cikk a marketing modellekről

2) 10 klasszikus digitális marketing modell

A digitális audit eszközöket, digitális tervezési keretrendszereket, valamint digitális stratégiai modelleket egy táblázatba rangsorolják aszerint, hogy azok mit tartalmaznak. Többek között találkozhatunk a Forrester’s 5Is-el, amely megvizsgálja az interakciót, az intimitást és a márka egyedi befolyását az idő múlásával.

https://www.smartinsights.com/marketing-planning/marketing-models/digital-marketing-models/

5 hasznos cikk a marketing modellekről

3) Digitális marketing modellek, avagy hogyan készítsünk digitális auditot, stratégiát, illetve tervezetet

Az eredeti cikk írói 10 különböző marketing modellt vizsgáltak meg auditálás, tervezés és  stratégia területeken, beleértve a Smart Insights saját tervezésű rendszerét a RACE-t. A cikk egy útmutatót is tartalmaz a különböző modellek használatáról és az azokat érintő gyakorlati tanácsokról. További információért kattintson az eredeti linkre!

https://www.smartinsights.com/tag/digital-marketing-models/

5 hasznos cikk a marketing modellekről

A kiegyezés kora – Reklám Vs. közönség

Könyvajánlónkban egy olyan reklámpszichológiával kapcsolatos könyvet ajánlunk olvasásra, mely – magyar nyelven és magyar példákat is felsorolva – átfogóan bemutatja a marketing és reklámozás pszichológiai mozgatórugóit, külön kitérve arra, hogy hogyan módosulnak a szabályok a digitális térben.

Olvassa el ezt az írásunkat is!
A kiegyezés kora - Reklám Vs. közönség fejléc

4) Vajon hatékonyak-e még a marketing modellek és stratégiák?

A Smart Insights egy felmérést végzett, ahol marketingeseket kérdezett meg, hogy hatékony-e a szervezet marketingstratégiája? A válaszadók szerint, 10-ből 4 esetben a marketingesek úgy vélik, hogy nem hatékony a stratégiájuk. A cikkben ezeknek az okait kutatják.

https://www.smartinsights.com/digital-marketing-strategy/digital-strategy-development/marketing-even-effective/

5 hasznos cikk a marketing modellekről

5) Interjú a marketing atyjával, Philip Kotler-rel

Érdemes kiállni a modellekért? Philip Kotler szerint, akit sokan csak a modern marketing atyjaként emlegetnek, igenis érdemes kiállni mellettük. Álláspontját az alábbi linken elérhető interjúban van lehetőség részletesebben megismerni.

http://knowledge.ckgsb.edu.cn/2013/10/08/marketing/philip-kotler-interview-four-ps-marketing/

5 hasznos cikk a marketing modellekről

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket, ajánljuk, olvassa el a továbbiakat is.
Ossza meg másokkal is!