Marketing Döntések Magazin

diskurzus marketingről és digitális eszközökről

Buyer persona – Művészet, vagy tudomány?

Könyvajánlónkban most egy átfogó, a Buyer Persona kialakítását és annak előnyeit, felhasználási lehetőségeit összefoglaló kötetet veszünk górcső alá.

Buyer persona - Művészet, vagy tudomány?

Megjelent: Buyer Persona Institute, 2015

A szerzőről

Buyer persona - Művészet, vagy tudomány?Adele Revella a Buyer Persona Institute vezetője és alapítója. Kutatási eredményei felhasználásával kidolgozott módszertana széles körben ismert és használt. Marketinges karrierje mellett blogot ír, és szakemberként workshop-okon vesz részt a témában. 

A könyvről

Ahhoz, hogy kideríthessük, mire is vágynak az emberek, a legegyszerűbb, ha megkérdezzük őket. Potenciális vásárlóink vágyainak felderítése sajnos csak részben lehetséges a Big Data nyújtotta információáradat feldolgozásával, és olykor csak vázlatos képet kapunk a célcsoportok meghatározásával.

Adele Revella könyvében a Buyer Persona létrehozásához kínál segédletet. A kötet három fő részben tárgyalja a témát, ezek a következők:

  • A Buyer Persona művészetének és tudományának megértése
  • Interjúkkal betekintést nyerni
  • Stratégiai finomhangolás a bevétel növelése érdekében

A szerző vallja, hogy az adott célcsoport legreprezentatívabb alkotóelemét, a csoport buyer personá-ját úgy tudjuk legpontosabban definiálni, ha azt valódi vásárlók valóságos visszajelzéseiből építjük fel, ennek pedig egyik legegyszerűbb és hatékonyabb módja, ha megkérdezzük őket véleményükről, döntéseik hátteréről.

A fogyasztói szokások fejlődése a digitális korban

Vajon hogyan jutottunk el az “ódivatú” vásárlási világtól a mai digitális kor nyújtotta vásárlási élményekig? És ami még fontosabb, hova tartunk? Hogy lehet, hogy mindössze 10 év leforgása alatt egy lineáris, kiskereskedelmi célú modellből elérkeztünk egy ún. ismétlődő, digitális központú vásárlói magatartás modellhez? Jelen fordítás cikkünk többek között ezt a témát járja körbe.

Olvassa el ezt az írásunkat is!
idomerleg-forditas

Miért érdemes elolvasni?

A könyv azon túl, hogy a Buyer Persona megalkotásához segítséget nyújt, egyedülállóan a már elkészült buyer persona-k felhasználásához is hasznos tippek sorát nyújtja, hiszen a Buyer Persona nem azért készül, hogy ilyenje is legyen cégünknek, hanem jól és átgondolt létrehozásával, alakításával és használatával olyan marketing tevékenységet eredményez, amivel hosszú távon elérhetjük üzleti céljainkat.

A könyv logikus és egyszerűen követhető gondolatmenete, igényes kialakítása, és a téma érdekessége miatt nem csak szakmabelieknek szól, de azok érdeklődésére is számot tarthat, akik a vásárló és a marketing kapcsolatáról, ennek fel- és kihasználási lehetőségeiről szeretnék ismereteiket bővíteni.

A könyv az Amazonról megrendelhető.

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket, ajánljuk, olvassa el a továbbiakat is.
Ossza meg másokkal is!