Könyvajánlónkban most egy átfogó, a Buyer Persona kialakítását és annak előnyeit, felhasználási lehetőségeit összefoglaló kötetet veszünk górcső alá.

Buyer persona - Művészet, vagy tudomány?

Megjelent: Buyer Persona Institute, 2015

A szerzőről

Buyer persona - Művészet, vagy tudomány?Adele Revella a Buyer Persona Institute vezetője és alapítója. Kutatási eredményei felhasználásával kidolgozott módszertana széles körben ismert és használt. Marketinges karrierje mellett blogot ír, és szakemberként workshop-okon vesz részt a témában. 

A könyvről

Ahhoz, hogy kideríthessük, mire is vágynak az emberek, a legegyszerűbb, ha megkérdezzük őket. Potenciális vásárlóink vágyainak felderítése sajnos csak részben lehetséges a Big Data nyújtotta információáradat feldolgozásával, és olykor csak vázlatos képet kapunk a célcsoportok meghatározásával.

Adele Revella könyvében a Buyer Persona létrehozásához kínál segédletet. A kötet három fő részben tárgyalja a témát, ezek a következők:

  • A Buyer Persona művészetének és tudományának megértése
  • Interjúkkal betekintést nyerni
  • Stratégiai finomhangolás a bevétel növelése érdekében

A szerző vallja, hogy az adott célcsoport legreprezentatívabb alkotóelemét, a csoport buyer personá-ját úgy tudjuk legpontosabban definiálni, ha azt valódi vásárlók valóságos visszajelzéseiből építjük fel, ennek pedig egyik legegyszerűbb és hatékonyabb módja, ha megkérdezzük őket véleményükről, döntéseik hátteréről.

Diskuráljunk!

Amennyiben tetszett a cikk és szívesen beszélgetne róla,
csatlakozzon csoportunkhoz!
CSATLAKOZOM

Miért érdemes elolvasni?

A könyv azon túl, hogy a Buyer Persona megalkotásához segítséget nyújt, egyedülállóan a már elkészült buyer persona-k felhasználásához is hasznos tippek sorát nyújtja, hiszen a Buyer Persona nem azért készül, hogy ilyenje is legyen cégünknek, hanem jól és átgondolt létrehozásával, alakításával és használatával olyan marketing tevékenységet eredményez, amivel hosszú távon elérhetjük üzleti céljainkat.

A könyv logikus és egyszerűen követhető gondolatmenete, igényes kialakítása, és a téma érdekessége miatt nem csak szakmabelieknek szól, de azok érdeklődésére is számot tarthat, akik a vásárló és a marketing kapcsolatáról, ennek fel- és kihasználási lehetőségeiről szeretnék ismereteiket bővíteni.

A könyv az Amazonról megrendelhető.

Így olvasson!

TallózóFordításKönyvajánlóGyakorlatVélemény
A témában megjelent írásaink:

Tallózó

Fordítás

Gyakorlati példák

Véleményünk szerint

Ossza meg másokkal is!