Marketing Döntések Magazin

diskurzus marketingről és digitális eszközökről

Bevezetés az algoritmusok világába

E-heti fordításunk az algoritmusok világába mutat betekintést. A könyv az algoritmusok széles skáláját fedi le mélyrehatóan, de értelmezése és elemzése minden olvasó számára könnyen befogadható.

Algorithms

Thomas H. Cormen – Introduction to Algorithms
Megjelent: MIT press, Cambridge (MA), Egyeseült Államok, 1990., 3. Kiadás

Thomas H. Cormen

A szerző, Thomas H. Cormen a Dartmouth Egyetem informatika professzora, korábban az egyetem Számítástudományi Tanszékének elnöke. 1956-ban született New York Cityben, majd középiskolai tanulmányai után a Princeton Egyetemen summa cum laude szerzett villamosmérnöki és informatikai diplomát alapképzésen. Miután végzett a Princetonon, az MIT-n tanult tovább mesterképzésen, és mesterdiplomát szerzett 1986-ban, majd később, 1993-ban a PhD fokozatig is eljutott. Könyvét ma világszerte használják a műszaki és természettudományi egyetemeken tankönyvként.

A lényeges szöveg és a szakmai referencia legújabb kiadása, új anyagokkal olyan témákban, mint a VEB fák, a többszálú algoritmusok, a dinamikus programozás és az élalapú folyamat. Egyes algoritmusokkal foglalkozó könyvek szigorúak, de hiányosak; mások anyagtömegeket fednek le, de hiányzik a szigor. Az Introduction to Algorithms egyedülálló módon ötvözi a szigort és a tartalmat. A könyv az algoritmusok széles skáláját fedi le mélyrehatóan, de értelmezése és elemzése minden olvasó számára könnyen befogadható. Minden fejezet viszonylag önálló, és tanulmányi egységként használható. Az algoritmusokat angol nyelven írják le, és pszeudo-kódban vannak kódolva, amelyet bárki el tud olvasni, aki látott már valaha programnyelvet. A matematikai magyarázatok elemi szinten lettek tartva, a részletesség vagy pontosság feláldozása nélkül. Az első kiadás világszerte az egyetemeken széles körben használt olvasmány lett, valamint szakemberek számára készített szabványos referencia. A második kiadás új fejezeteket tartalmazott az algoritmusok, a valószínűségi elemzés és a randomizált algoritmusok, valamint a lineáris programozás szerepéről. A harmadik kiadást egészében felülvizsgálták és frissítették. Két teljesen új fejezetet tartalmaz, a Van Emde Boas fákról és a többszálú algoritmusokról, a megismétlődés fejezetének lényeges kiegészítései (jelenleg “Divide-and-Conquer” című fejezetet), valamint egy függeléket a mátrixokról.

A könyv megvásárolható az Amazonon:
https://www.amazon.com/Introduction-Algorithms-3rd-MIT-Press/dp/0262033844

Látványtervezésben utazunk

Jelen könyvajánlónkban egy hiánypótló munkát mutatunk be, mely hasznosnak bizonyulhat a digitális információs felületek megtervezéséhez, kivitelezéséhez.

Olvassa el ezt az írásunkat is!
Látványtervezésben utazunk fejléc

Garry Kasparov szerint a szembe kell néznünk a félelmeinkkel, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a technológiából – és le kell győznünk ezeket a félelmeket, ha legtöbbet szeretnénk kihozni az emberiségből. Kasparov, a történelem egyik legnagyobb sakkjátékosa, emlékezetes mérkőzést veszített el 1997-ben az IBM szuperszámítógépe, Deep Blue ellen. Most megosztja a jövőképét, ahol az intelligens gépek segítenek a legfontosabb álmaink megvalósításában.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthetik a fent említett TED előadást.
Garry Kasparov – Don’t fear intelligent machines. Work with them.

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket, ajánljuk, olvassa el a továbbiakat is.
Ossza meg másokkal is!